Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιά είναι η γενική γνώμη σας βάση της εμπειρίας σας για τα παράσιτα;
Όπως είναι γνωστό, τα παράσιτα, μεταφέρουν και μεταδίδουν μεγάλο αριθμό παθογόνων μικροοργανισμών, καταστρέφουν τρόφιμα, υλικά, συσκευασίες,ρουχισμό και λειτουργούν ως δείκτες κακών συνθηκών υγιεινής και επαγγελματικών χώρων.
Ποιό είδος παρασίτων συναντάται συχνά και απασχολούν κυρίως τους επαγγελματίες αλλα και ιδιώτες των χώρων;
Τα ποιο συνηθισμένα παράσιτα που συναντάμε είναι: Μύγα ( musca domestica, calliphoridae, sarcophagidae, drosophila, tabanidae, psychodidae). Αναπτύσσονται σε ποικιλία τροφών με ιδιαίτερη συχνότητα σε υποστρώματα που βρίσκονται σε αποσύνθεση ή περιέχουν συστατικά σε ζύμωση. Κατσαρίδα ( periplanetaAmericana - Blatta Orientalis – Blattella Germanica - Supella Longipalpa). Τρέφονται με οτιδήποτε έχει θρεπτική αξία. Τρωκτικά (Rattus norvegicus, Rattus rattus, Mus musculus) Πουλιά (Columba livia : περιστέρια) Κοριοί (Cimex lectularius L.) Ψύλλοι ( ctenocephalides felis, ctenocephalides canis, pulex irritans Σαράκι ( anobium punctatum) Τερμίτες ( Kalotermes flavicollis, Reticulitermes balkanensis, Reticulitermes urbis) Mυρμήγκια ( lasius niger, monomorium pharaonis )
Πώς τα παράσιτα εισέρχονται στις εγκαταστάσεις;
Σίγουρα ένα παράσιτο για να εισέλθει στις εγκαταστάσεις πρέπει να βρει την γνωστή σε όλους  μας "είσοδο", που ίσως για εμάς να είναι κάτι αμελητέο  για τα παράσιτα όμως είναι η πράσινη κάρτα διαβίωσής τους. Πολλοί από τους τρόπους εισροής των παρασίτων στα κτήρια για εμάς τους ανθρώπους είναι ασήμαντα πράγματα, ωστόσο πρέπει να αρχίσουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί  για να μειώσουμε τις πιθανότητες προσβολής και εγκατάστασης των παρασίτων στις εγκαταστάσεις μας.
Τι πρέπει να "κλείσουμε" για να εμποδίσουμε την είσοδο των παρασίτων;
Κενά κάτω από τις πόρτες, μπορεί για εμάς είναι κάτι απλό κάτι μηδαμινό σίγουρα όμως τα βαδιστικά έντομα το διασκεδάζουν. Πόρτες ανοιχτές για μεγάλο χρονικό διάστημα δίνει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε παράσιτο (βαδιστικό, ιπτάμενο κλπ) να εισέλθει στις εγκαταστάσεις μας . Παράθυρα χωρίς σήτα ακόμα και από δικές μας εμπειρίες με κουνούπια και μύγες γνωρίζουμε πως αποτελεί την κύρια είσοδο των παρασίτων. Τρύπες σε τοίχους που συνδέουν εσωτερικό και εξωτερικό χώρο αποτελούν τη δίοδο ενδεχομένως τρωκτικών για να εισέλθουν στους χώρους. Προμήθειες (μαναβική, κάβα) και συσκευασίες πρώτων υλών που εισέρχονται χωρίς έλεγχο στο χώρο ίσως να αποτελούν "φωλιά" για το ψηλό κατσαριδάκι ή ακόμα και τρωκτικού με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί στο δικό σας χώρο. Λούκια ή αεραγωγοί χωρίς πλέγμα είναι μία σίγουρη είσοδο για τις πολυαγαπημένες μας κατσαρίδες . Κενά σε καπάκια αποχετευτικών φρεατίων είναι ακόμη μία είσοδος για τις μεγάλες κατσαρίδες φρεατίων. Μη τήρηση των κανόνων υγιεινής, δεδομένου ότι προσελκύουν πληθώρα οργανισμών, αποτελεί ένα κύριο λόγω επίσκεψης των παρασίτων στυς χώρους αυτούς. Κλαδιά δένδρων ή καλώδια που γέρνουν & ακουμπούν τις εγκαταστάσεις μας είναι ένα μέσω επικοινωνίας για διάφορα παράσιτα όπως τρωκτικά κλπ.
Δεν γνωρίζω τίποτα για τα παράσιτα τι είναι αυτό που θα μου σηματοδοτήσει την ύπαρξη κάποιου παρασίτου;
Kύριες ενδείξεις προσβολής είναι η οπτική επαφή με : το αντίστοιχο παράσιτο ( τρωκτικό, έντομο ή πουλι, ζωντανό ή νεκρό ) αυγά, νύμφες ή προνύμφες εντόμων φωλιές ή τρίχες ζώων περιττώματα τρωκτικών ή κοτσουλιές πουλιών ροκανίσμένα καλώδια ή ίχνη από πατημασιές σε σκόνη ενδεχομένως να οφείλονται σε εισβολή τρωκτικών ίχνη στιγμάτων (μικρών περιττωμάτων) από κατσαρίδες τσιμπήματα – κνησμός – δερματικοί ερεθισμοί – αλλεργικές εξάρσεις χωρίς εύλογη αιτιολογία μπορεί να προκληθούν απο τσιμπήματα κοριών, ψύλλων ήχοι ροκανίσματος ή γρήγορες πατημασιές σε ψευδοροφές ή φωταγωγούς αποτελούν μία ακόμη ένεδειξη τρωκτικού στο χώρο
Ποια είναι τα μείζον προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες/ιδιώτες των χώρων που έχει ήδη προσβληθεί από κάποιο παράσιτο;
Tα παράσιτα αποτελούν ένα μέσα μεταφοράς και μετάδοσης μεγάλων αριθμών παθογόνων μικροοργανισμών για αυτό και είναι δυνατόν να προκαλέσουν ασθένειές στον άνθρωπο (π.χ από τρωκτικά μπορεί να προκληθεί σαλμονέλα, λεπτοσπείρωση ενώ από κατσαρίδα τροφική δηλητηρίαση, εμετό και σοβαρή αφυδάτωση). Ωστόσο το πρόβλημα με τα παράσιτα δεν παραμένει εκεί αντιθέτως προκαλεί επιπτώσεις και στους αντίστοιχους χώρους που έχουν προσβληθεί από τους οργανισμούς και αποτελούν την λεγόμενη  ¨φωλιά¨τους. Τέτοια προβλήματα είναι: φθορές σε καλώδια και εξοπλισμό δυσφήμιση της επιχείρησης πρόστιμο ή και κλείσιμο επιχείρησης εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, από την αρμόδια υπηρεσία σπατάλη υπέρογκων ποσών για την αντιμετώπιση χρόνιων κρουσμάτων
Πού πρέπει να απευθυνθώ και τί είναι αναγκαίο να κάνω για την άμεση λύση του προβλήματος εγκατάστασης των παρασίτων;
Από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο της παρασιτοκτονίας πολλοί είναι εκείνοι οι επιχειρηματίες/ιδιώτες, οι οποίοι συνδέουν την δυσάρεστη παρουσία των παρασίτων με την έλλειψη καθαριότητας γι αυτό και η απάντησή τους στην πρόταση της απεντόμωσης του χώρου είναι "Είμαστε πολλοί καθαροί κάθε μέρα περνάμε το χώρο με χλωρίνη". Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η παρουσία των οργανισμών αυτών δεν συνδέονται πάντα με την έλλειψη καθαριότητας και επομένως δεν εξαφανίζονται μόνο με τον καθαρισμό του χώρου. Σίγουρα η καλή υγιεινή του χώρου βοηθάει στην απουσία των παρασίτων, δεδομένου ότι τα παράσιτα προσελκύονται από τη μη τήρηση υγιεινής, αλλά όπως αναφέρω και προηγουμένως υπάρχει μία σειρά απο πληθώρα τρόπους εισροής παρασίτων στα κτήρια που πολλές φορές τα θεωρούμε ασήμαντα. Συνεπώς η πιο ολοκληρωμένη λύση, είναι η συνεργασία με εγκεκριμένη εταιρία απεντομώσεων και μυοκτονιών, που κατέχει νόμιμη άδεια λειτουργίας σε κατοικημένες περιοχές, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα και υπεύθυνα το κάθε κρούσμα, με ασφάλεια για το προσωπικό και τους πελάτες ( σε επίπεδο επιχείρησης ) αλλά και κάθε έμβιο οργανισμό που δεν αποτελεί στόχο εξάλειψης. Η αντιμετώπιση αυτών των παρασίτων, πραγματοποιείται με φυσικές μεθόδους, με ειδικές παγίδες και κάθε είδος ή με χημικές μεθόδους. Τα χημικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό με εξειδικευμένη γνώση για την εφαρμογή τους και να φέρουν τα  MSDS τους ( δελτία ασφάλειας προϊόντος ) και τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές. Η εταιρία ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ είναι μία εγκεκριμένη  εταιρία που μπορεί να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες σας και να σας επιλύσει το πρόβλημά σας άμεσα και με κόστος πάντα προσιτό στις ανάγκες του χώρου. Πρωταρχικό ρόλο όμως στην αποτελεσματική και ριζική αντιμετώπιση των οργανισμών αυτών και αυτό που προτείνεται στους επιχειρηματίες/ιδιώτες που οι χώροι τους έχουν προσβληθεί είναι να ¨κλειστή ¨κάθε πιθανή είσοδο, όπου μπορεί το παράσιτο να συνεχίζει να εισέρχεται στο χώρο ακόμη και το χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή παρασιτοκτονίας.
Καλέστε μας Τώρα