Νέα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΓΙΑ-ΤΡΩΚΤΙΚΑ

Συμβουλές-για-τρωκτικά Τ α τρωκτικά είναι πλέον τα πιο οργανωμένα και επιτυχημένα θηλαστικά στο ζωϊκό βασίλειο.Έχουν την ικανότητα να συμβιώνουν με τον άνθρωπο και να μεταδίδουν ασθένειες πολύ σοβαρέςγια τη Δημόσια Υγεία όπως Λεπτοσπείρωση, Σαλμονέλλα, Πανώλη, Αιμοραγικό πυρετό με νευρικό σύνδρομο, Ηωσινοφιλική μηνιγγίτιδα κ.α. ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ…

Τα μυρμήγκια είναι ένα συχνό πρόβλημα που μας απασχολεί κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και συνήθως η ευθύνη της προσβολής είναι η προσβασιμότητά τους από τους εξωτερικούς χώρου. Υπάρχει ποικιλία στο χρωματισμό του μυρμηγκιού με σύνηθες χρώμα το καφέ και το μαύρο, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα είδη μυρμηγκιών με χρώμα άσπρο κίτρινο και κόκκινο.
Τα μυρμήγκια έχουν την ικανότητα να ¨ταξιδέψουν¨ μεγάλες αποστάσεις μέχρι να βρουν την τροφή τους και σίγουρα ακόμα και οι καθαρότεροι χώροι έχουν τον κίνδυνο προσβολής μεγάλων πληθυσμών μυρμηγκιών.
ΕΣΤΙΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΗΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ
Τα μυρμήγκια αναζητούν τροφή και έρχονται κυρίως από τον εξωτερικό χώρο γι αυτό συχνά τα συναντάμε σε :
Πάγκους κουζίνας όπου μένουν εκτεθειμένα τρόφιμα.
Στο σημείο που υπάρχει κάποια σακούλα απορριμάτων ή ακόμη και αν πέσουν κάτω κάποια τρόφιμα έστω και ένα κουκούτσι παραδείγματος χάριν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προβληθεί ο χώρος από εκατοντάδες μυρμήγκια.
Αυξημένο κίνδυνο προσβολής αντιμετωπίζουν οι οικίες ή οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κήπο ή πολλές γλάστρες.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Τα μυρμήγκια του κήπου δεν μεταφέρουν ασθένειές παρόλα αυτά έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς δημιουργόντας αποικίες με εκατομμύρια μέλη. Γι αυτό το λόγω ο χώρος χρήζει άμεση αντιμετώπιση πριν το πρόβλημα επεκταθεί. Πολλές νοικοκυρές κυρίως ψεκάζουν το σημείο που εμφανίζονται τα μυρμήγκια με τα εντομοκτόνα που βρίσκονται στο εμπόριο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα όμως αφού τα μυρμήγκια την επόμενη μέρα θα ξαναεμφανιστούν.
Για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του χώρου πρέπει πρώτα από να μην παραμένουν εκτεθειμένα τρόφιμα που προσελκύουν τα μυρμήγκια. Έπειτα πρέπει να γίνει απεντόμωση στο χώρο με τη χρήση Gel Bait και τη μέθοδο του ελεγχόμενου υπολλειματικού ψεκασμού χρησιμοποιώντας ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης και εγκεκριμένα σκευάσματα από αρμόδιους φορείς.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ
Αν είναι αδύνατον να γίνει ελεγχόμενος υπολλειματικός ψεκασμός για διάφορους λόγου ( κατοικίδια ή άτομα που δεν μπορούν να λήξουν από το χώρο) τότε γίνεται μόνο χρήση Gel δίνοντας μεγάλη προσοχή να μην έρθει σε επαφή με μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.Μετά το πέρας της εφαρμογής τα άτομα διαμένουν κανονικά στο χώρο.
Σε περιπτώσεις που γίνεται και υπολλειματικός ψεκασμός πρέπει στο χώρο να μην παρεβρίσκεται κανείς και να μην είναι προσβάσιμος για 3 ώρες τουλάχιστον.Μετά το πέρας της εφαρμογής και των 3 ωρών μπορείτε να εισέλθετε κανονικά στο χώρο κάνοντας έναν καλό αερισμό πρώτα.Τέλος, όσον αφορά την καθαριότητα του χώρου καλό θα ήταν για καλύτερο και μακροχρόνιο αποτέλεσμα να μην σφουγγαρίζεται η περιοχή 10cm από το σοβατεπί.

ΨΥΛΛΟΙ


Οι ψύλλοι είναι ένα δύσκολο παράσιτο ως προς την αντιμετώπισή τους δεδομένου ότι αναπτύσσονται ταχέως και είναι δυνητικοί φορείς της πανώλης, ενώ προκαλούν δερματίτιδες και συχνά αλλεργίες. Η προσβολή των συγκεκριμένων παρασίτων στο χώρο συσχετίζεται με τα κατοικίδια ζώα που διαμένουν στους χώρους αυτούς και δεν έχουν ελεγχθεί παρασιτολογικά, από αρμόδιο άτομο (κτηνίατρο).
Αντιμετώπιση : Συνήθως η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση στη συγηκεκριμένη περίπτωση γι αυτό και πρέπει να γίνεται αποπαρασίτωση των κατοικιδίων ώστε να μην μεταφέρουν κάτι στο δικό σας χώρο. Σε περίπτωση προσβολής συνιστάται να προβείτε στα εξής :
Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα τακτικά θα βοηθήσει στην απομάκρυνση μεγάλου πληθυσμού και κυριως ο λεπτομερής καθαρισμός του χώρου σε καθημερινή βάση (συνήθως όπου κοιμούνται παίζουν ή τρώνε τα κατοικίδια ζώα) θα μειώσει πολύ τα υλικά που απαιτούνται ώστε ο ανώριμος ψύλλος να συνεχίσει την ανάπτυξή του.
Σωστή και τακτική αποπαρασίτωση των κατοικίδιων .
Διενεργείται απεντόμωση του χώρου με τη μέθοδο του ελεγχόμενου υπολλειματικού ψεκασμού, ή με ψυχρή εκνέφωση με τη χρήση ψεκαστήρων χαμηλής πίεσης ή εκνεφωτήρων και εγκεκριμένα σκευάσματα από τους αρμόδιους φορείς.
Εισέρχονται στο χώρο μόνο από πουλιά και από κατοικίδια που φιλοξενούνται στο χώρο, χωρίς όμως να έχουν ελεγχθεί παρασιτολογικά, από αρμόδιο άτομο (κτηνίατρο).Μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το χώρο και η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη.

ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ

Ξυλοφάγα έντομα Τα ξυλοφάγα έντομα στην Ελλάδα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τα ξυλοφάγα σκαθάρια με την εμπειρική ονομασία σαράκι και τα κοινωνικά ξυλοφάγα έντομα, που ονομάζονται τερμίτες. Τα ξυλοφάγα έντομα ανήκουν στα έντομα υγειονομικής σημασίας, δηλαδή στα έντομα που μπορούν να δημιουργήσουν ζημιές και να αναπαραχθούν μέσα στα σύγχρονα κτήρια. Στην Ελλάδα υπάρχουν…

ΜΥΓΑ

.
Τα σύνηθες είδη είναι το οικιακό μυγάκι και το μυγάκι των εσπειριδοειδών, οι οποίες τρέφονται με μια σειρά από στοιχεία ,από ανθρώπινα τρόφιμα μέχρι οργανική ύλη σε αποσύνθεση( όπως τα περιττώματα και σκουπίδια).Είναι επικίνδυνες λόγω των πολλών ασθενειών που μεταφέρουν που σχετίζονται με τη βρωμιά.Έχουν την ικανότητα να αναπαράγονται με μεγάλη ευκολία, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα περνούν από τα τέσσερα στάδια της εξέλιξης τους (αυγό-προνύμφη-νύμφη-ενήλικο)..
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
Τοποθέτηση πλέγματος σε λούκια και αεραγωγούς για να εμποδίσουμε την εισβολή τους στο χώρο..
Τοποθέτηση σήτας σε παράθυρα και πόρτες ώστε να δημιουργήσουμε ένα φραγμό στην είσοδό τους..
Καλή υγιεινή και καθημερινή καθαριότητα τα συνολικού χώρου και κυρίως απομάκρυνση των οργανικών ουσιών που αποτελούν υπόστρωμα για την αναπαραγωγή των μυγών.
ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ: πραγματοποιείται με τη μέθοδο του ελεγχόμενου υπολειμματικού ψεκασμού, με τη χρήση ψεκαστήρων χαμηλής πίεσης και σκευασμάτων εγκεκριμένων από τους αρμόδιους φορείς..

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

.
Υπάρχουν διάφορα είδη κατσαρίδων ενώ αυτές που μας απασχολούν κυρίως είναι η λεγόμενη μεγάλη κατσαρίδα φρεατίων που τη συναντάμε σε φρεάτια , σε υγρούς εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους (κυρίως μπάνιο και κουζίνα) και το ψηλό κατσαριδάκι που μεταφέρεται από τον έναν χώρο στον άλλον μέσω χαρτοκιβωτίων,ηλεκτρικών συσκευών,σωληνώσεων και αγωγών θέρμανσης και αποτελεί μείζον πρόβλημα για πολλούς ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων αφού η καταπολέμησή του είναι δύσκολη.
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΦΡΕΑΤΙΩΝ Έχει μήκος 20-24mm και ο χρωματισμός της είναι από καφέ σκούρο έως και μαύρο. Δεν έχει τη δυνατότητα πτήσης αφού δεν διαθέτει οπίσθιες πτέρυγες αλλά πολύ μικρές πρόσθιες. Αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες και αυτό κάνει δύσκολη την καταπολέμηση της.
ΨΙΛΟ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΚΙ Έχει μήκος 10-15mm. Ο χρωματισμός του είναι καστανόξανθο και το χαρακτηριστικό της είναι οι 2 καστανές λωρίδες. Διαθέτει στάδιο εξέλιξης γι αυτό η αποτελεσματικότητα της απεντόμωσης αυξάνεται με την πρώιμη αντιμετώπισής της πριν εξελιχθεί και αυξηθεί ο πληθυσμός της..
Αρέσκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (25-30 CO) και υψηλή υγρασία.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Γι αυτό το λόγω ο χώρος χρήζει Τοποθέτηση πλέγματος σε λούκια και αεραγωγούς Τοποθέτηση σίτας σε όλα τα παράθυρα Έλεγχος των προμηθειών αλλά και οποιοδήποτε προϊόντων μεταφέρονται απο κάποιον άλλον χώρο και συστηματική καθαριότητα του συνολικού χώρου. Ωστόσο για την αποτελεσματική και ριζική αντμετώπιση του προβλήματος ο χώρος χρήζει διεργασίες απεντόμωσης για την μείωση αλλά και τον έλεγχο του πληθυσμού και τέλος την εξάλειψή του. Στο χώρο διεξάγεται εφαρμογή απεντόμωσης, η οποία πραγματοποιήται με τη μέθοδο ελεγχόμενου υπολειμματικού ψεκασμού, με τη χρήση ψεκαστήρων χαμηλής πίεσης και σκευασμάτων εγκεκριμένωναπό τους αρμόδιους φορείς. Όλα αυτά στο πλαίσιο ελέγχου και καθοδήγησης από την εταιρία ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ για την άμεση εξόντωση του προβλήματός σας. To πρόβλημα με τις κατσαρίδες πρέπει να λυθεί άμεσα δεδομένου ότι οι κατσαρίδες φέρουν μια σειρά από ασθένειες όπως E. Coli και σαλμονέλα που μπορεί να είναι θανατηφόρες, ή να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, εμετό και σοβαρή αφυδάτωση.Τα περιττώματα των κατσαρίδων επίσης προκαλούν αλλεργίες, άσθμα, και ερεθισμούς του δέρματος.
30 Ιανουαρίου 2020

Κορωνοϊός

9 Μαΐου 2020

Ασκληπιός Απολυμάνσεις

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ :λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και σχετίζονται με τον ιό SARS-COV-2 που προκαλεί την […]
27 Μαΐου 2020

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΕΤ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

https://asklipiosapolimansis.gr/wp-content/uploads/2020/05/ΟΔΗΓΟΣ-ΕΦΕΤ-ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΓΙΑ-ΤΗ-ΜΑΖΙΚΗ-ΕΣΤΙΑΣΗ.pdf
3 Ιουνίου 2020

Ασκληπιός Απολυμάνσεις

Η Ασκληπιός Απολυμάνσεις  είναι πιστοποιημένη απο το κράτος τόσο όσον αφορά τις απεντομώσεις αλλά και την απολύμανση από ιούς συμπεριλαμβανομένου του COVID-19 (κορονοϊού) Καλέστε μας σήμερα στο 210 2403729 – 210 […]
Καλέστε μας Τώρα