ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ασκληπιός Απολυμάνσεις Στύρα Εύβοιας
3 Ιουνίου 2020
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ HEAT WRAP
25 Ιουλίου 2021
Show all

ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως ήδη γνωρίζετε με πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας (τηλεδιασκέψεις, αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας-emails και με αναρτήσεις στο facebook του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ., σας έχουμε ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες και παρεμβάσεις του συλλογικού μας οργάνου προς τα αρμόδια Υπουργεία και τις εμπλεκόμενες Κρατικές Αρχές, για την επίλυση ζητημάτων τα οποία προέκυψαν από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων την οποία επέβαλε η Πολιτεία. Μάλιστα μερικές από τις παρεμβάσεις του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. υιοθετήθηκαν και έλυσαν αρκετά προβλήματα τα οποία είχαν ανακύψει, σχετικά με τα μέτρα στήριξης.
Ύστερα από τρεις περίπου μήνες της υποχρεωτικής διακοπής παροχής των υπηρεσιών μας, σας αποστέλλουμε την παρούσα ΟΔΗΓΙΑ με κατευθύνσεις για να προχωρήσουμε μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας στην ομαλοποίηση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Θεωρούμε δεδομένο ότι τα γυμναστήρια έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την υγειονομική κρίση, αφού η προσωρινή αναστολή λειτουργίας τους συνέπεσε χρονικά με την περίοδο αιχμής προσέλευσης των πολιτών (Μάρτιος-Απρίλιος-Μάϊος). Παράλληλα πρέπει να τονίσουμε ότι όπως διαπιστώσαμε πριν από την επιβολή της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων μας, παρατηρήθηκε μειωμένη προσέλευση του κοινού στα γυμναστήρια.
Είναι αναμφισβήτητη πραγματικότητα ότι μετά την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, οι άνθρωποι θα είναι διστακτικοί και επιφυλακτικοί να πάνε στο γυμναστήριο και το γεγονός αυτό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε να εμπνεύσουμε στους πολίτες το αίσθημα ότι το γυμναστήριο είναι ασφαλής χώρος και να αρθούν οι φοβίες και οι επιφυλάξεις τους. Για να επιτύχουμε να εμφυσήσουμε στο κοινό το αίσθημα ασφάλειας εκτός από τους όποιους περιορισμούς τους οποίους έχει θέσει η πολιτεία, να φροντίσουμε να εφαρμόσουμε και κάποια επιπλέον μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πελατών μας.
Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους σας προτρέπουμε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας επαναλειτουργίας μας, να εφαρμόσουμε σχολαστικά τα ακόλουθα:
1. Να μη παραβιάσουμε καμία προϋπόθεση και κανένα περιορισμό που έχει θέσει η πολιτεία, μέχρι την άρση τους.
2. Να εφοδιασθούμε και να κάνουμε χρήση, πριν την είσοδο των πελατών μας στο γυμναστήριο, συσκευή ανέπαφης μετωπιαίας θερμομέτρησης. Προκειμένου να σας διευκολύνουμε, ερευνήσαμε σχολαστικά την αγορά και σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού SIGMA MEDICAL στο τηλέφωνο 2106630520, η οποία διαθέτει την προαναφερόμενη συσκευή θερμομέτρησης, η οποία είναι αξιόπιστη και χαμηλού κόστους,

3, Σε κοντινό χρονικό διάστημα πριν την επαναλειτουργία μας, να προβείτε σε απολύμανση των εγκαταστάσεων σας και να αναρτήσετε σε εμφανές σημείο το πιστοποιητικό απολύμανσης το οποίο θα σας χορηγηθεί. Για να σας διευκολύνουμε σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία απολυμάνσεων ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ στα τηλέφωνα 2102403729, 2102407727 και 6945420892, η οποία πραγματοποιεί την ειδική απολύμανση κατά του COVID-19, διαθέτει άριστη τεχνογνωσία και χρεώνει την διαδικασία απολύμανσης με ειδική χαμηλή τιμή για τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.


4. Να χωρίσετε σε ζώνες χρονικής προσέλευσης των μελών σας ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού, τόσο στα ηλεκτρονικά και συμβατικά όργανα μυϊκής ενδυνάμωσης, όσο και στα ομαδικά προγράμματα. Να φροντίσετε την ακριβή τήρηση του χρόνου προσέλευσης και παραμονής των μελών σας στο γυμναστήριο. Για τη διαδικασία προγραμματισμένης προσέλευσης των πελατών σας μεριμνήστε να εφοδιασθείτε με ειδική εφαρμογή προγραμματισμού ραντεβού και με πολλές άλλες χρήσιμες δυνατότητες. Για να σας διευκολύνουμε, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Master Digital στα τηλέφωνα 2109965680 και 6907696736 η οποία διαθέτει πρωτοποριακή εφαρμογή και την διαθέτει με έκπτωση 40% για τα μέλη του ΠΑ/ΣΥ.ΓΥ.
Για τα γυμναστήρια που επιθυμούν να είναι έτοιμα για την φυσική παρουσία των ασκούμενων στον χώρο τους διατίθεται εφαρμογή για android και ios που μπορεί να φτιαχτεί για το κάθε γυμναστήριο και οι ασκούμενοι να κλείνουν on line το ραντεβού τους ανά ώρα και πρόγραμμα με περιορισμό ατόμων π.χ 17:00 yoga μέχρι 10 άτομα και πάρα πολλές άλλες δυνατότητες.
Όπως και το γυμναστήριο να μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τους ασκούμενους στέλνοντάς τους ενημερώσεις στην συσκευή τους με push notification.
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή του fitness elite για να δείτε το παράδειγμα.
Το ένα σκέλος είναι εφαρμογή του γυμναστηρίου που ο ασκούμενος την κατεβάζει πατώντας το όνομα του γυμναστηρίου σας και βλέπει οτι πληροφορίες θέλετε να του δώσουμε όπως πρόγραμμα, προσφορές και οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί καθώς και να δέχεται ενημερώσεις στο κινητό του από εσάς (push notification). Kόστος 390€
Δεύτερο σκέλος που προστίθεται στην εφαρμογή είναι το on line booking που κάνει ο ασκούμενος από το κινητό του και εσείς έχετε πλήρη εικόνα στον υπολογιστή σας. Κόστος 15 / μήνα.(πρώτος μήνας δωρεάν)
Για οποιαδήποτε απορία καλέστε μας στο 210.300.87.37
5. Τοποθετήστε στο χώρο υποδοχής (Reception) του γυμναστηρίου σας, προστατευτικό χώρισμα από Plexiglas, μεταξύ των πελατών σας και του υπεύθυνου υποδοχής του γυμναστηρίου. Το χώρισμα αυτό αποτελεί εμφαντικό μέτρο προστασίας των πελατών σας. Για την αγορά του προστατευτικού αυτού χωρίσματος σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία GRIVAS ACRYLICS στα τηλέφωνα 2109599430 και 6947687449, η οποία διαθέτει προκατασκευασμένα προστατευτικά χωρίσματα από Plexiglas, διαστάσεων 80cm X 80cm, είναι κλειστά από τρεις πλευρές και έχουν μικρό άνοιγμα στο κάτω μέρος τους. Για τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει έκπτωση 30%. 6. Τοποθετήστε σε αρκετά σημεία του γυμναστηρίου σας συσκευές με αντλία οι οποίες να περιέχουν αντισηπτικό διάλυμα.
7. Ενημερώστε τους πελάτες σας ότι για όλο το διάστημα παραμονής τους στο γυμναστήριο έχουν την υποχρέωση χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού (γάντια) και χρήση αντισηπτικού διαλύματος. Τα γάντια σας προτείνουμε να τα παρέχει το γυμναστήριο με την είσοδο του πελάτη σας.
Η αδιάβροχη χειρουργική μάσκα πολλαπλών χρήσεων * Unico * από 100% βαμβάκι με αναπνέον υλικό, χωρίς επιβλαβή υλικά για το ανθρώπινο οργανισμό, με πιστοποιήσεις ISO, CE και έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Είναι η πλέον κατάλληλη ιατρική μάσκα και ενδείκνυται για ασκούμενους σε χώρους γυμναστηρίων.

Η τιμή λιανικής πώλησης είναι 5,5€, ενώ για τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. θα προσφέρεται στην τιμή των 1,20€ .

Υπεύθυνη διανομής είναι η εταιρεία "MEDI MASK" και μπορείτε να καλείτε για παραγγελίες στα τηλέφωνα 2104022708, 6945556658. 8. Να επιβάλετε σε όλους τους πελάτες σας να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν μεγάλη πετσέτα στη διάρκεια της προπόνησης τους. 9. Απαραίτητα όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό (γάντια και μάσκα).
10. Να φροντίσετε να τηρείται η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πελατών σας.
11. Να τοποθετήσετε ειδικό κάδο απορριμμάτων στην έξοδο του γυμναστηρίου στον οποίο οι πελάτες σας θα ρίχνουν μόνο τα γάντια και πιθανόν τις μάσκες εάν φοράνε κατά την προσέλευση τους.
12. Στην αίθουσα ομαδικών προγραμμάτων, ανάλογα με τον αριθμό πελατών οι οποίοι θα μπορούν να προσέλθουν, σύμφωνα με τον σχετικό περιορισμό τον οποίο θα θέσει η πολιτεία, να διαγραμμίσετε στο δάπεδο με μονωτική ταινία τα σημεία που μπορούν να διαταχθούν τα ατομικά στρώματα.
13. Πριν αρχίσουν τα ομαδικά προγράμματα να καθαρίζετε τα ατομικά στρώματα με διάλυμα νερού και χλωρίνης. Την ίδια διαδικασία εφαρμόζουμε και για τον μικρό φορητό εξοπλισμό (αλτηράκια-Fit ball-δακτυλίδια pilates-λαβές των ιμάντων αιώρησης κλπ). Ίδια διαδικασία και στα μηχανήματα μυϊκής ενδυνάμωσης.
14. Στα ομαδικά προγράμματα οι γυμναστές να μη εντάσσουν στο πρόγραμμα τους, συνασκήσεις για να μην έχουν σωματική επαφή οι ασκούμενοι.
15. Όσοι πελάτες πίνουν νερό στη διάρκεια της προπόνησης τους μόνο με εμφιαλωμένο νερό 500ml.
16. Μη χρησιμοποιείτε γυάλινα ποτήρια, αλλά μόνο ποτήρια μιας χρήσης.
17. Σε όλη τη διάρκεια ισχύος των περιορισμών στη λειτουργία των γυμναστηρίων, μην επιτρέπετε την χρήση των αποδυτηρίων. 18. Επειδή συνήθως οι ηλεκτρικοί διάδρομοι και τα ποδήλατα τοποθετούνται σε σειρά, να επιτρέπετε μόνο τη χρήση θέσης παρά θέσης. 19. Να διαθέσετε στους πελάτες σας πλαστικές θήκες τις οποίες θα τοποθετούν στις λαβές των οργάνων μυϊκής ενδυνάμωσης και να τις αφαιρούν μετά την εκτέλεση της άσκησης τους.
20. Οι γυμναστές σας να τηρούν την απόσταση ασφαλείας με τους πελάτες σας.
21, Οι ίδιοι οι πελάτες σας, οι γυμναστές και οι άλλοι συνεργάτες της επιχείρησης σας να απολυμαίνουν συνεχώς τα όργανα μυϊκής ενδυνάμωσης μετά από κάθε χρήση με διάλυμα νερού και χλωρίνης.
22. Τα ομαδικά προγράμματα να έχουν διάρκεια 45’ και να παραμένει ένα χρονικό διάστημα 15’ για να αερισθεί η αίθουσα και να πραγματοποιηθεί το επόμενο πρόγραμμα.
23. Εάν με τη μείωση του αριθμού πελατών στα ομαδικά προγράμματα λόγω περιορισμών οι οποίοι θα ισχύουν, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα ομαδικά προγράμματα.
24. Από τους περιορισμούς ατόμων οι οποίοι θα μπορούν να μπουν στο γυμναστήριο, εάν δεν μπορείτε να εξυπηρετήσετε τη ζήτηση, μπορείτε να επιμηκύνετε το ωράριο λειτουργίας του γυμναστηρίου σας.
25. Από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του γυμναστηρίου σας πρέπει να εκδώσετε ένα κανονισμό με τους όποιους περιορισμούς θα θέσετε, να τον κοινοποιήσετε στους πελάτες σας, να ενημερωθούν και να υπογράψουν ότι συναινούν και θα συμμορφώνονται στα προβλεπόμενα από τον κανονισμό.
26. Σε όλη τη διάρκεια της ισχύος των περιορισμών μέχρι την πλήρη άρση τους, μη λειτουργήσετε οποιαδήποτε συστήματα κλιματισμού στους χώρους σας, ή εάν είναι απαραίτητη ανάγκη η λειτουργία εγκαταστάσεων κλιματισμού, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, “Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων”.
27. Να φροντίσετε, τα μέλη σας να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ τους καθώς και μεταξύ των γυμναστών.
28. Σε καμία περίπτωση μη λειτουργήσετε Sauna, Hamam ή δεινόλουτρο.
29. Κατά την προσέλευση των πελατών σας, θα ήταν σημαντικό να υπάρχει στην είσοδο ένα χαλάκι εμποτισμένο με διάλυμα νερού με χλωρίνη να σκουπίζουν τα παπούτσια τους και αμέσως μετά ένα άλλο χαλάκι για να στεγνώνουν τα παπούτσια τους.
30. Αναρτήστε στην είσοδο και σε εμφανή σημεία του γυμναστηρίου, οδηγίες για την εφαρμογή της υγιεινής των χεριών. 31. Κατά την είσοδο των πελατών σας καταγράψτε πλήρως τα στοιχεία τους , καθώς και του είδους και της διάρκειας της προπόνησης τους.
32. Φροντίζετε τον διαρκή αερισμό των εγκαταστάσεων του γυμναστηρίου σας.
33. Μην επιτρέπετε τη λειτουργία μηχανημάτων αυτόματης πώλησης.
34. Για την επέκταση προπληρωμένων προγραμμάτων παροχής υπηρεσιών σωματικής άσκησης, για το διάστημα το οποίο απώλεσαν οι πελάτες σας, προτείνουμε να προχωρήσετε στην επέκταση των προπληρωμένων προγραμμάτων τους κατά το ήμισυ του απολεσθέντος χρόνου, δηλαδή εάν δεν έκαναν χρήση υπηρεσιών του γυμναστηρίου για 3 μήνες, να τους προσφέρετε 45 ημέρες. Μπορείτε να επικαλεστείτε ότι αφ’ ενός δεν διακόψαμε εμείς τη λειτουργία του γυμναστηρίου μας αλλά μας το επέβαλε η Πολιτεία και αφ’ εταίρου ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να προσέλθουν στο γυμναστήριο όσο καιρό διαρκούσε η καραντίνα. Επίσης το διάστημα το οποίο θα επεκτείνετε το πρόγραμμα στους πελάτες σας μπορεί να μετατεθεί χρονικά με ένα πιστωτικό δελτίο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η ανωτέρω πρόταση είναι ενδεικτική και όχι δεσμευτική για κανένα γυμναστήριο, ο κάθε ιδιοκτήτης γυμναστηρίου μπορεί να διαχειριστεί το θέμα κατά την κρίση του.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλέστε μας Τώρα