ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Όντας η καρδιά του σπιτιού – και επίσης το επίκεντρο των περισσότερων ακαταστασιών – ο καθαρισμός της κουζίνας μπορεί να φαίνεται ατελείωτος, ειδικά όταν όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι αυτή τη στιγμή.
Λοιπόν, εντοπίσαμε επισταμένως τις καλύτερες αίθουσες καθαρισμού κουζίνας στις οποίες ορκίζονται οι κορυφαίοι ειδικοί καθαρισμού στον κόσμο, ώστε να μπορείτε να μάθετε πώς να καθαρίζετε μια κουζίνα με ευκολία – και να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε για να το κάνετε. Επιπλέον, αυτές οι συμβουλές καθαρισμού κουζίνας θα κάνουν τη ζωή λίγο πιο πράσινη στη διαδικασία.
Από τους πιο γυαλιστερούς νεροχύτες μέχρι τις φρέσκες αποκομιδές σκουπιδιών, έχουμε καλύψει την κουζίνα σας. Προμηθευτείτε λοιπόν λεμόνια και λευκό ξύδι και καθαρίστε την κουζίνα αμέσως…
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΣΑΣ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μικροκύματα είναι μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές για να μειώσετε το χρόνο, αλλά λερώνονται γρήγορα και η αφαίρεση τυχόν ακαταστασίας μπορεί να είναι δύσκολη.
Πείτε όχι στο τρίψιμο με αυτή την απλή, απόλυτα φυσική μέθοδο. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και στύψτε το χυμό σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τα μισά λεμόνι σε αυτόν τον χυμό, μαζί με μισό φλιτζάνι (ή περίπου 100 ml) νερό. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε το σε υψηλή θερμοκρασία για δύο έως τρία λεπτά.
Ο ατμός θα έχει απαλύνει τυχόν επίμονα κομμάτια βρωμιάς, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τον σκουπίσετε γρήγορα. Εκτός από την υπέροχη, φρέσκια μυρωδιά, οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες των λεμονιών θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το εσωτερικό.
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΨΙΜΟ
Η αντιμετώπιση σκληρών λεκέδων και υπολειμμάτων στο φούρνο είναι μια από τις πιο χρονοβόρες εργασίες όσον αφορά τον καθαρισμό μιας κουζίνας.
Αντί να πιάσετε το χέρι και τα γόνατά σας και να τρίβετε σαν να μην υπάρχει αύριο, χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο καθαρισμού κουζίνας.
Γεμίστε ένα μικρό μπολ με περίπου 1/2 του φλιτζανιού (περίπου 115 γραμμάρια) μαγειρική σόδα και μερικές κουταλιές της σούπας νερό, προσαρμόζοντάς το μέχρι να έχετε μια πάστα που απλώνεται.
Καλύψτε το εσωτερικό του φούρνου με αυτή την πάστα και στη συνέχεια αφήστε το όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί απλά σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
Εάν εξακολουθείτε να έχετε επίμονα σημάδια ή η πάστα παραμένει, ψεκάστε λευκό ξύδι που θα κάνει τη μαγειρική σόδα σε αφρό καθαρισμού και μετά χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε ξανά.
ΒΑΛΤΕ ΞΥΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΣΑΣ
Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε την καφετιέρα σας; Πιθανότατα πριν από περισσότερο από όσο θα θέλατε να παραδεχτείτε.
Κάντε αυτή τη αγγαρεία χωρίς προβλήματα ρίχνοντας λευκό ξύδι απευθείας στο μηχάνημα και αφήνοντάς το να λειτουργήσει μία φορά. Συνεχίστε με μερικές διαδρομές με μόνο νερό στη δεξαμενή μέχρι να φύγει η μυρωδιά και το νερό να τρέξει καθαρό. Η συσσώρευση έχει φύγει.
ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ DIY
Ένα απαραίτητο στοιχείο για το πώς να καθαρίσετε μια κουζίνα – το ταπεινό μαντηλάκι καθαρισμού. Εάν τα καταστήματα είναι έξω από αυτά, δεν μπορείτε να τα καταφέρετε ή θέλετε να πάτε πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τότε σκεφτείτε να φτιάξετε το δικό σας.
Αναμείξτε 2,5 φλιτζάνια (625 ml) νερό, οκτώ έως 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και 1/2 φλιτζάνι καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού για να κόψετε ένα ρολό χαρτοπετσέτας στη μέση κατά πλάτος. Τοποθετήστε το κομμένο ρολό από χαρτοπετσέτες σε ένα βάζο αποθήκευσης με καπάκι (περίπου 6 ίντσες x 6 ίντσες ή μεγαλύτερο).
Ρίξτε αργά το διάλυμα καθαρισμού που μόλις ανακατέψατε στο βάζο. Καλύψτε όσο το δυνατόν περισσότερο την επιφάνεια της χαρτοπετσέτας ενώ ρίχνετε. Αφού οι χαρτοπετσέτες σας έχουν την ευκαιρία να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, προσπαθήστε να τραβήξετε έξω το κεντρικό ρολό από χαρτόνι. Αν δεν βγαίνει εύκολα, αφήστε του λίγα λεπτά ακόμα να μουλιάσει στο υγρό και δοκιμάστε ξανά.
ΦΡΕΣΚΑΡΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Η απόρριψη σκουπιδιών είναι εξαιρετική στη δουλειά τους, αλλά σίγουρα οι οσμές μπορούν να παραμείνουν.
Βάλτε μερικές φλούδες εσπεριδοειδών σε μια παγοθήκη και γεμίστε με ξύδι. Παγώνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί και μεταφέρουμε σε δοχείο με καπάκι. Για να το χρησιμοποιήσετε, βάλτε έναν κύβο κάτω από την απόρριψη και εκτελέστε τον.
Όχι μόνο με αυτό αφήνει ένα άρωμα εσπεριδοειδών, αλλά ο πάγος θα βοηθήσει να ακονιστούν οι λεπίδες.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ
Πώς να καθαρίσετε αυτό το ψυγείο,το σωστό είναι να πλένετε το εσωτερικό με ένα μείγμα από δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ανά τέταρτο (ή 950 ml) ζεστού νερού.
Τελειώνει βάζοντας ένα φλιτζάνι (περίπου 230 γραμμάρια) μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού σε ένα από τα ράφια και αφήνοντάς το εκεί για να αποτρέψει τη μυρωδιά.
ΛΑΜΨΕ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ ΣΟΥ – ΦΥΣΙΚΑ
Είτε είναι στο νεροχύτη της κουζίνας, είτε σε συσκευές είτε σε κατσαρόλες και τηγάνια, μπορεί να υπάρχει αρκετή ποσότητα ανοξείδωτου χάλυβα σε μια κουζίνα – και να δείχνει άσχημα σημάδια και δακτυλικά αποτυπώματα.
Ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε αυτά τα προϊόντα φρέσκα είναι να ταμπονάρετε ένα ύφασμα σε ελαιόλαδο – χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα κάθε φορά – και να τρίβετε για να αποφύγετε το μαύρισμα, τις ραβδώσεις και τις κηλίδες νερού. Ολοκληρώστε αδειάζοντας με ένα μαλακό, στεγνό πανί για απόλυτη λάμψη.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ
Πολύ μικρά μπουκάλια με λαιμό χρησιμοποιούνται συχνά στην κουζίνα, είτε για αποθήκευση είτε για διακόσμηση, αλλά μπορεί να είναι εφιάλτης για καθάρισμα.
Διατηρήστε τα πράγματα απλά γεμίζοντάς τα με νερό και ρίχνοντας ένα δισκίο καθαριστικού οδοντοστοιχιών. Αφήστε το όλη τη νύχτα και στη συνέχεια ένα απαλό τρίψιμο με μια βούρτσα για μπουκάλι και μερικά ξεβγάλματα θα κάνουν το κόλπο.
ΓΥΑΛΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΣΑΣ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
Κάθε ιδιοκτήτης κουζίνας με νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα θα θέλει να παραμένει καθαρή και γυαλιστερή, αλλά καθώς λερώνεται τόσο εύκολα απλά κάνοντας τη δουλειά της, φροντίστε να επιλέξετε μια εύκολη μέθοδο για να την καθαρίσετε.
Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο νεροχύτη, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πανί, μαζί με λίγο σαπούνι και τρίψτε απαλά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.
ΦΡΕΣΚΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Αφού καθαρίσετε το δοχείο και το βάλετε σε μια καινούργια σακούλα σκουπιδιών, περιχύνετε λίγο ρολό κουζίνας με ένα αρωματικό απολυμαντικό και το ρίχνετε στο κάτω μέρος της σακούλας για να εμποδίσει τις οσμές να πήξουν.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |